Våra partners

My Attitude jobbar för att skapa sammanhang där man som ungdom får vara sig själv, bli en del av en gemenskap med jämnåriga samt ha någon vuxen att prata med över dom saker man funderar på i livet. I vår modell ingår också ett engagera ungdomarnas föräldrar samt att jobba i samverkan med andra organisationer i samhället.
Våra fantastiska samarbetspartners bidrar på olika sätt till utvecklingen av My Attitude.

Tack!


Ansvaret för folkhälsoarbetet delas mellan regionstyrelsens beredning för folkhälsa och social hållbarhet och Västra Götalandsregionens fem hälso- och sjukvårdsnämnder. God folkhälsa betyder att så många som möjligt har en bra fysisk och psykisk hälsa och att olika grupper i samhället har en jämlik hälsa. My Attitude tilldelats 2021 ett bidrag på tre år för att utveckla My Attitude-modellen och försöka göra den hållbar.

Ale Kommun och My Attitude jobbar tätt inom sektor kultur och fritid, sektor socialtjänst, sektor utbildning och avdelningen strategi och uppföljning.

Hösten 2022 godkändes och beviljades My Attitude ett projektstöd från EU/LEADER. Detta stöd innebär att vi kan fortsätta med verksamheten på samma nivå som idag fram till hösten 2024, till och med utveckla vissa delar av arbetet inom vissa områden – väldigt värdefullt för oss, ungdomarna, samhället och de satsande föreningarna Ahlafors IF och Nödinge SK.Länsförsäkringar Älvborg har bestämt sig för att aktivt vara med och skapa en hållbar utveckling i vårt område. För att lyckas med det behöver vi alla bidra till att människor får så bra förutsättningar som möjligt att må bra och lyckas. Därför samarbetar Länsförsäkringar Älvsborg och My Attitude.


Handelsbanken har skrivit ett tvåårsavtal med My Attitude där de stöttar vårt arbete med ungdomsgrupperna i Nödinge samt i arbetet att försöka komma igång med grupper på någon mer ort i Ale kommun. Handelsbanken Kungälv skall också hjälpa oss att komma i kontakt med föreningslivet i Kungälv där en massa bra barn- och ungdomsinitiativ pågår.

Projektcompaniet hjälper företag, organisationer och föreningsliv att göra skillnad för sin personal, sina kunder, samhället, varumärket eller evenemanget. Expertisen finns inom sponsring, event, evenemang, social hållbarhet, upplevelser och föreningsliv samt att styra mot uppsatta mål och visioner.
Projektcompaniet är anlitat som projektledare för My Attitude.

Alekuriren är alebornas lokaltidning nummer 1. Varje vecka finns artiklar och reportage att läsa om aktuella händelser på lokalnivå. Även fina möjligheter för företag och organisationer att annonsera om produkter och kommande evenemang. Alekuriren värnar stort om orterna i Ale kommun och samarbetar därför med My Attitude.

Peach är en kreativ byrå som skapar branding, design, film och digitala produkter. Och mycket, mycket mer. Peach stöttar också My Attitude kring kommunikation, inte minst de digitala lösningarna men även framtagandet av den grafiska manualen.

Dreampadel i Ale är en helt nyöppnad, och kommunens första fullt utrustade padelhall, med sju padelbanor, reception, shop, möteslokaler, padelklubb samt med välkomnande loungeytor och omklädningsrum. Dreampadel är en mötesplats för den som gillar att spela padel, bara titta förbi och njuta av stämningen eller för företag som söker möteslokaler i kreativ miljö. Förutom detta är socialt ansvar viktigt för Dreampadel som vill vara en aktiv och delaktig aktör i de kommuner de är verksamma i. Därför samarbetar Dreampadel med My Attitude.


Det stora varuhuset Klädkällaren i Stora Viken är på många sätt en mycket viktig aktör för Ale Kommun. Dels är man en mötesplats och utflyktsmål för många som lockas av det stora varuutbudet och den välsmakande restaurangen och dels är man en stor arbetsplats för många människor.

Utöver detta är man en aktör som tar stort samhällsansvar och engagerar sig i många frågor, inte minst de som rör ungdomar. Klädkällaren har längs hela vägen stöttat My Attitude och nu har vi format ett nytt samarbete för en tid framöver.
Vi på My Attitude är mycket tacksamma för detta och hoppas att samarbetet skall vara bra för båda partner!

Alebyggen är alebornas allmännyttiga bostadsföretag och ägs till 100 procent av Ale kommun. Totalt äger och förvaltar Alebyggen cirka 2 100 lägenheter i kommunen. De har bostäder i nästan alla tätorter, från Bohus i söder till Alvhem i norr. Alebyggen och My Attitude samarbetar mest kring utvecklingen av Nödinge och fastigheterna Norra och Södra Klöverstigen.

ICA Kvantum Ale Torg är en unik butik vad det gäller att stötta och engagera sig för samhället, föreningslivet och inte minst för barnen och ungdomarna som växer upp i Ale.My Attitude ser fram emot att få ta del av kompetensen och engagemanget ICA har kring samhällsfrågor och tillsammans fortsätter vi att stötta ungdomarna.

 

De ideella idrottsföreningarna Ahlafors IF och Nödinge SK äger och driver My Attitude.
Med stöd av Västra Götalandsregionen, Ale kommun och övriga partners förädlar vi nu den modell och det upplägg vi tagit fram för att få fler ungdomar att fixa skolan, stärka sin självkänsla och visualisera sina drömmar och mål i livet. Vi vet att allt handlar om att känna trygghet, tillhörighet och framtidstro. Vi erbjuder ett sammanhang där man som ungdom får vara sig själv och ha någon att prata med om saker man funderar på.

Alla behövs i samhällsbygget!
Vi har under drygt tre år genomfört ett antal ungdomsgrupper i Nödinge, Ale. Detta vill vi fortsätta med då gensvaret och intresset från ungdomarna och samhället varit enormt bra.
Vi vill också fortsätta utveckla vår modell så den blir tillräckligt tydlig och bra att vi kan ta den vidare till fler orter, fler föreningar och fler ungdomar i Västra Götalandsregionen och gärna hela Sverige!

Tycker ert företag eller organisation att detta låter som något viktig att fortsätta utveckla vill vi gärna komma i kontakt med er. Er utgångspunkt med samarbetet kan vara Ale / Nödinge / Västra Götaland men den kan lika gärna komma ur ett intresse och engagemang för ungdoms- och samhällsfrågor eller social hållbarhet. Alla behövs!

Tidigare var måndagarna en tråkig dag och jag somnade hemma efter skolan. Nu längtar jag till träffarna med My Attitude och har fått bättre rutin för hela veckan”
Deltagare My Attitude, 14 år


Har du frågor om våra partnerskap, kontakta vår projektledare:

Claes Berglund
0709-679131
claes.berglund@myattitude.se 

Modell- & Finansieringspartners

Våra modell- och finansieringspartners är partners som dels stöttar oss i utvecklingen av den My Attitude-modell vi håller på att ta fram och/eller stöttar oss finansiellt

EU / Leader längs Göta Älv

Hösten 2022 godkändes och beviljades My Attitude ett projektstöd från EU/LEADER. Detta stöd innebär att vi kan fortsätta med verksamheten på samma nivå som idag fram till hösten 2024, till och med utveckla vissa delar av arbetet inom vissa områden – väldigt värdefullt för oss, ungdomarna, samhället och de satsande föreningarna Ahlafors IF och Nödinge SK.

Västa Götalandsregionen

Ansvaret för folkhälsoarbetet delas mellan regionstyrelsens beredning för folkhälsa och social hållbarhet och Västra Götalandsregionens fem hälso- och sjukvårdsnämnder. God folkhälsa betyder att så många som möjligt har en bra fysisk och psykisk hälsa och att olika grupper i samhället har en jämlik hälsa. My Attitude tilldelats 2021 ett bidrag på tre år för att utveckla My Attitude-modellen och försöka göra den hållbar.

Ale kommun

Ale Kommun och My Attitude jobbar tätt inom sektor kultur och fritid, sektor socialtjänst, sektor utbildning och avdelningen strategi och uppföljning.

Regionpartners

Våra regionpartners är organisationer och företag som stöttar My Attitude för att vi på sikt skall kunna finnas på fler platser i Västra Götalandsregionen

Länsförsäkringar Älvsborg

Länsförsäkringar Älvborg har bestämt sig för att aktivt vara med och skapa en hållbar utveckling i vårt område. För att lyckas med det behöver vi alla bidra till att människor får så bra förutsättningar som möjligt att må bra och lyckas. Därför samarbetar Länsförsäkringar Älvsborg och My Attitude.