Våra partners

Tillsammans med våra partners jobbar vi för att skapa sammanhang där man som ungdom får vara sig själv och ha någon att prata med om saker man funderar på. Våra fantastiska samarbetspartners bidrar på olika sätt till utvecklingen av My Attitude.

Tack!


Ansvaret för folkhälsoarbetet delas mellan regionstyrelsens beredning för folkhälsa och social hållbarhet och Västra Götalandsregionens fem hälso- och sjukvårdsnämnder. God folkhälsa betyder att så många som möjligt har en bra fysisk och psykisk hälsa och att olika grupper i samhället har en jämlik hälsa.
My Attitude har tilldelats ett bidrag på tre år för att utveckla My Attitude-modellen och göra den hållbar.

Ale Kommun och My Attitude jobbar tätt inom sektor kultur och fritid, sektor socialtjänst, sektor utbildning och avdelningen strategi och uppföljning.

Alebyggen är alebornas allmännyttiga bostadsföretag och ägs till 100 procent av Ale kommun. Totalt äger och förvaltar Alebyggen cirka 2 100 lägenheter i kommunen. De har bostäder i nästan alla tätorter, från Bohus i söder till Alvhem i norr. Alebyggen och My Attitude samarbetar mest kring utvecklingen av Nödinge och fastigheterna Norra och Södra Klöverstigen.

Länsförsäkringar Älvborg har bestämt sig för att aktivt vara med och skapa en hållbar utveckling i vårt område. För att lyckas med det behöver vi alla bidra till att människor får så bra förutsättningar som möjligt att må bra och lyckas. Därför samarbetar Länsförsäkringar Älvsborg och My Attitude.

Projektcompaniet hjälper företag, organisationer och föreningsliv att göra skillnad för sin personal, sina kunder, samhället, varumärket eller evenemanget. Expertisen finns inom sponsring, event, evenemang, social hållbarhet, upplevelser och föreningsliv samt att styra mot uppsatta mål och visioner.
Projektcompaniet är anlitat som projektledare för My Attitude.

Alekuriren är alebornas lokaltidning nummer 1. Varje vecka finns artiklar och reportage att läsa om aktuella händelser på lokalnivå. Även fina möjligheter för företag och organisationer att annonsera om produkter och kommande evenemang. Alekuriren värnar stort om orterna i Ale kommun och samarbetar därför med My Attitude.

Peach är en kreativ byrå som skapar branding, design, film och digitala produkter. Och mycket, mycket mer. Peach stöttar också My Attitude kring kommunikation, inte minst de digitala lösningarna men även framtagandet av den grafiska manualen.

Dreampadel i Ale är en helt nyöppnad, och kommunens första fullt utrustade padelhall, med sju padelbanor, reception, shop, möteslokaler, padelklubb samt med välkomnande loungeytor och omklädningsrum. Dreampadel är en mötesplats för den som gillar att spela padel, bara titta förbi och njuta av stämningen eller för företag som söker möteslokaler i kreativ miljö. Förutom detta är socialt ansvar viktigt för Dreampadel som vill vara en aktiv och delaktig aktör i de kommuner de är verksamma i. Därför samarbetar Dreampadel med My Attitude.

De ideella idrottsföreningarna Ahlafors IF och Nödinge SK äger och driver My Attitude.
Med stöd av Västra Götalandsregionen, Ale kommun och övriga partners förädlar vi nu den modell och det upplägg vi tagit fram för att få fler ungdomar att fixa skolan, stärka sin självkänsla och visualisera sina drömmar och mål i livet. Vi vet att allt handlar om att känna trygghet, tillhörighet och framtidstro. Vi erbjuder ett sammanhang där man som ungdom får vara sig själv och ha någon att prata med om saker man funderar på.

Alla behövs i samhällsbygget!
Vi har under drygt tre år genomfört ett antal ungdomsgrupper i Nödinge, Ale. Detta vill vi fortsätta med då gensvaret och intresset från ungdomarna och samhället varit enormt bra.
Vi vill också fortsätta utveckla vår modell så den blir tillräckligt tydlig och bra att vi kan ta den vidare till fler orter, fler föreningar och fler ungdomar i Västra Götalandsregionen och gärna hela Sverige!

Tycker ert företag eller organisation att detta låter som något viktig att fortsätta utveckla vill vi gärna komma i kontakt med er. Er utgångspunkt med samarbetet kan vara Ale / Nödinge / Västra Götaland men den kan lika gärna komma ur ett intresse och engagemang för ungdoms- och samhällsfrågor eller social hållbarhet. Alla behövs!

Tidigare var måndagarna en tråkig dag och jag somnade hemma efter skolan. Nu längtar jag till träffarna med My Attitude och har fått bättre rutin för hela veckan”
Deltagare My Attitude, 14 år


Har du frågor om våra partnerskap, kontakta vår projektledare:

Claes Berglund
0709-679131
claes.berglund@myattitude.se