Inspirerande fika!

I tisdags samlade My Attitude föreningslivet, föräldrar, polis, näringslivet, politiker, skolpersonal, fältare, ungdomscoacher och, såklart, våra ungdomar till en inspirationsfika i Ale Kulturrum, Nödinge. Målet var att ge publiken en djupare insikt kring vad My Attitude gör och varför, och vi lät ungdomarna arrangera så mycket som möjligt – och de var helt fantastiska!

På scenen fanns förutom ungdomarna ett antal vuxna företrädare för olika organisationer, först ut var kommunpolis Jessica Ask som av konferenciererna fick några inledande kluriga frågor. Därefter följde My Attitudes ungdomssamordnare Malin Milli och Shkar Nawzad, tillsammans med gruppledarna Ajna Jakupovic och Khaled Sami. Dessa fyra berättade bland annat om hur arbetet med ungdomsarbetet är uppbyggt och hur man jobbat med tillit, samtalstema och aktiviteter. Vi fick också höra Yasser Krayem 14 år, berätta om hur det är att vara ungdom i Nödinge och att vara en del av My Attitude – väldigt intressant!

En grupp från olika delar av samhället tog sedan plats på scen och här följde intressanta samtal om allas uppdrag, hur det är att vara ung idag och hur vi gemensamt kan arbeta för att stärka ungdomarna. Tack för intressanta reflektioner och berättelser Linn Blaksvedt – Hållbarhetschef Länsförsäkringar Älvsborg, Staffan Lekenstam – Sektorchef Kultur & Fritid Ale kommun, Magnus Lycklund – Föreningslivet/Nödinge SK och Mikael Berglund – Kommunstyrelsen ordförande Ale kommun tog sedan plats på scen.

Mats Barres avslutande dragning om parallellsamhället som finns ibland oss lämnade ingen oberörd och det blev väldigt tydligt varför vi måste jobba med inkludering varje vecka, varje dag! Gör vi inte det står andra krafter redo att fånga upp ungdomarna och inkludera de i sina kriminella verksamheter…

Eftermiddagen avslutades med att konferenciererna Agata Lyko, Enis Syla, Frida Munch och My Attitudes projektledare Claes Berglund tog emot frågor från publiken, berättade om framtiden för My Attitude samt tackade partners, scendeltagare och publik för en härlig insats och energi.

Tack också till er ungdomar som hjälpt till bakom arrangemanget med exempelvis bakning och andra förberedelser!

Våra stjärnkonferencierer Agata, Enis och Frida
Ungdomssamordnare Shkar Nawzad och Malin Milli berättade om sitt uppdrag i My Attitude
Kommunpolis Jessica Ask och My Attitudes projektledare Claes Berglund
My Attitude vill
Mats Barres bild om parallellsamhället
Linn Blakstvedt, Länsförsäkringar Älvsborg och Staffan Lekenstam, Sektorchef Kultur och Fritid Ale kommun, svarar på frågor
Önskat läge för My Attitude när vi ses nästa gång
Vår modellskiss just nu (under process)
Alla våra betydelsefulla partners
Alekurirens artikel om inspirationsfikat