My Attitude + Surte = sant!

Som du säkert vet är My Attitude ett äkta gräsrotsinitiativ, sprunget ur myllan i Nödinge.
Idrottsföreningarna Nödinge SK och Ahlafors IF har under drygt fyra år drivit ungdomsgrupper i Nödinge med ambitionen att stärka ungdomarna, deras framtidstro och därigenom Nödinge som samhälle.
Ett stort mål vi har med vår verksamhet och vår modell är att försöka sprida den vidare till fler orter, fler föreningar och därmed också kunna stärka fler ungdomar i vårt avlånga land.

Vi är därför väldigt glada att kunna meddela att det är dags att etablera My Attitude på en ny ort, Surte. I samverkan med Surte IS. Fantastiskt kul!

Ungdomssamordnare Surte på plats

Surte IS har under vintern fått två engagerade ungdomssamordnare på plats för uppdraget, Amanda Thors och Robin Björkestam.
– Vi är supertaggade på uppdraget och tror att detta arbetssätt kommer passa perfekt in i Surte!

Känslan är att vi har många pigga och glada ungdomar här. Med mycket rörelse både på skoltid och fritid.
– Tyvärr märker vi ett växande attitydproblem med bland annat ett grövre språkbruk, säger Amanda.
Vi hoppas genom att starta igång My Attitude arbetet att kunna vara med och påverka ungdomarnas miljöer till den bättre. Även hjälpa de som behöver att sätta upp mål och drömmar med livet. Det är viktigt.

– Att kunna samverka och bygga gemenskap med ungdomsgrupperna i Nödinge ser vi också som ett stort plus i detta arbete, säger Robin.

Robin och Amanda startar nu sitt uppdrag med att prata med ungdomar på skolor, föreningar och fritidsgårdar för att starta igång grupper i mitten av mars. Innan det ska båda ha en utbildningsdag med Shkar Nawzad och Malin Milli, ansvariga på My Attitude för ungdomsarbetet.

Testpilot och fortsatt finansieringsjakt

Att vi nu, försiktigt och som en test, kan rulla igång i Surte ser vi som en stor framgång!
– Utan våra grymma ungdomsansvariga samt våra samarbetspartners hade detta inte varit möjligt, säger My Attitudes projektledare Claes Berglund.

Länsförsäkringar Älvsborg, Handelsbanken Kungälv, Ale Kommun, Västra Götalandsregionen och EU/Leader gör detta finansiellt möjligt och just nu pågår intensiva diskussioner med alla parter för att kunna få till en finansiering till och med 2025.
– Inte minst måste vi få med Ale Kommun på ett långsiktigt avtal, säger Claes.
De sitter inne med stor kompetens kring frågorna men såklart också finansieringsmöjligheter inom ramen för sin budget och sitt uppdrag.

– Sedan är vi såklart tacksamma om fler företag inom näringslivet vill vara med och stötta My Attitude-resan. Alla insatser och bidrag är varmt välkomna, avslutar Claes Berglund.

Länkar:
– Läs mer om My Attitudes partner och samarbeten genom att klicka här

– Vill du kontakta My Attitude klicka här

-Klicka på Surte IS-loggan för att komma till deras hemsida