Jag älskar fan Nödinge

Lokaltidningen Alekuriren kom nyligen ut med en artikel om det förbättrade läget kring droghandel och kriminalitet i Nödinge och hur viktigt det är med samverkan mellan olika aktörer i ett samhälle, detta kan vi bara skriva under på!
För även om föreningslivet är en stark och positiv part i samhället kan vi bara bidra med en liten del. Länk till artikeln finns längre ner i texten.

Visst, det finns kanske lite skit hörnen även i Nödinge men det har varit en underbar plats att växa upp på!
Allt är nära, kompisar, skola, fritidsaktiviteter, pendelstation, badsjö, affärer och en jäkla massa sköna människor från olika platser på jordklotet. Man är sällan ensam här.

Jag älskar fan Nödinge!

Orden ovan kommer från My Attitude Nödinges ungdomssamordnare Shkar Nawzad som tillsammans med  Malin Milli och de två yngre gruppledarna Ajna och Khaled driver My Attitudes ungdomsgrupper i Nödinge.
– Och det är klart, säger Shkar, vi startade ju My Attitude för några år sedan när det var ett gäng killar i åk9 som syntes och hördes lite väl mycket i samhället, och hade en trist attityd när de var i grupp.
– Men de sökte ju efter en identitet, ett sammanhang och en gemenskap, fortsätter Shkar. Och det försökte vi ge dem via My Attitude, såklart i samarbete med skolan, fältare, ungdomscoacher och andra viktiga vuxna i Nödinge.

Jag träffar vissa av de ungdomarna fortfarande, säger Shkar.
Nu har de körkort, flickvän och vissa kämpar på med att skaffa sig en utbildning. Underbart!

Khaled, Shkar, Malin och Ajna

Ökad trygghet och stolthet i Nödinge

Även om My Attitude Nödinge inte alltid har jättemycket samarbete med polisen är det såklart väldigt glädjande och bra att droghandel och kriminalitet minskar i Nödinge. Det skapar ju ett större lugn i samhället.
Detta blir ju ett bra bevis på att ingen kan göra allt för ett samhälle men att alla kan göra något för att vi skall få det bättre.

På ena sidan skalan finns föreningslivet och My Attitude där det är frivilligt att vara med och längst bort på andra sidan finns polisen som blir en del av ens liv när det börjar spåra ur, mittemellan finns skolan, fältare, ungdomscoacher och många andra med uppdrag att försöka forma samhällsmedborgarna till individer som mår bra och som är med och bidrar samt tar ansvar för vårt samhälle.
Kan man sedan få invånarna att bli stolta över sin ort bli man en riktig vinnare!

Klicka på bilden för att komma till Alekurirens artikel om den förbättrade situationen i Nödinge

Fler inlägg att läsa från My Attitude, klicka på länkarna

Nu startar vi nya ungdomsgrupper i Nödinge:
http://www.myattitude.se/nya-ungdomsgrupper-pa-gang-i-nodinge/

Vi söker fler företagspartners:
http://www.myattitude.se/foretag-my-attitude-soker-fler-partners/

Lär känna vår ungdomssamordnare Shkar ännu mer i vår intervju serie “My Attitude möter”:
http://www.myattitude.se/my-attitude-moter-4/